27.7.06

Tool en Lowlands blokkenschema

Weer fijn nieuws deze week: Tool maakte haar Europese tourschema bekend. In Nederland doet de band op 9 november de Rotterdamse Ahoy aan.

Een dag later is de Vorst Nationaal in Brussel aan de beurt; een zaal waar bijna net zoveel mensen in passen, maar door de ronde en hoge zaal een stuk compacter aan voelt. Een paar jaar geleden zorgde Radiohead er voor een gedenkwaardige avond, eentje die 10 November vast wordt geëvenaard.

De shows van dit voorjaar waren voor Tool-begrippen aan de korte kant. Met de tours van vorige jaren in gedachten en de aangekondigde speelduur van de komende concerten (tussen 20.00 en 23.00 uur) zou dat deze herfst wel eens helemaal in orde kunnen komen.

Het wordt in ieder geval heel verleidelijk om dik 3 weken na Brussel nog eens naar het oosten te reizen; 3 december speelt de band in de König Pilsener Arena van Oberhausen. Zie voor het hele tourschema de bandsite.

Minder leuk nieuws betreft het tijdschema van Lowlands. Vooral de aftrap vrijdagmiddag met Wolfmother, Mew en Spinvis tegelijk had een stuk beter gekund. Voor de rest veel rennen tussen de podia met acts die meteen achter elkaar spelen aan de andere kant van het terrein. (En dan hebben we het nog niet eens over de namen die ze niet hebben en wel op Pukkelpop staan.) Maar goed, dat zijn luxe problemen...

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

je hebt het over van 20:00 tot 23:00, wil je daar mee zeggen dat ze 3 uur gaan spelen?

of hoop je het alleen?

4:47 p.m.  
Blogger toolhead said...

3 uur lijkt me net iets te, maar zal toch wel meer dan de krap anderhalf van vorige keer? :)

1:27 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik kan echter niets vinden over het door jouw genoemde concert van 3 dec. in Oberhausen. Niet op de site van de band, de fanclub, of de muziekhal zelf...

Hoe kom je aan die datum? Ik wil er namelijk HEEL erg graag heen...

grtjs, Hermen

5:15 p.m.  

Een reactie posten

<< Home