11.5.06

Krappe voldoende voor Oceansize

Oceansize
9 mei, Tivoli De Helling

Oceansize geeft het publiek in De Helling een nogal wisselvallige set. Met vlagen herbeleven we de brille van Effloresce, maar net zo vaak bevestigt de band dat ze met opvolger 'Everyone Into Position' een draak van een plaat hebben gemaakt waarop maar enkele pluspunten te vinden zijn - waarvan ze vanavond de beste stukken ook nog eens overslaan.

Een prijsnummer als 'Amputee' komt als derde nummer veel te vroeg in de set; deze epische bombast komt tegen het slot veel beter tot z'n recht. Dit alles en de lange pauzes tussen de nummers laten de band bijna richting een teleurstellende avond koersen.

Gelukkig komt het niet zo ver, want met name de tweede helft van het optreden maakt veel goed. Zoals in 'Catalyst' waarbij ook de achterste rijen worden beroerd en waarvan de catchy riff alle hoofdjes doet meeknikken, of het meesterlijke 'One Out of nONE' van die onderschatte 'Music for Nurses EP' waarin zanger Vennart totaal loos gaat. Met 'Massive Bereavement' komt weer zo'n sterke passage van het debuut langs, waarvan we vanavond alleen 'You Wish' echt missen.

Lees de hele recensie op 3VOOR12/Utrecht