8.4.06

Grandaddy - Just Like The Fambly Cat

´What happened to the family cat?´ vraagt een schattige kinderstem op het eerste nummer van de nieuwe Grandaddy. Wie een ouder wordende kat heeft, weet dat de kans groot is dat zo´n beest stilletjes wegloopt als hij z´n einde voelt naderen.

Van een bewust thema moet haast wel sprake zijn, want enkele weken geleden kwam het tragische nieuws dat Grandaddy het voor gezien houdt. Een beslissing die nog voor het opnemen van deze nieuwe plaat werd genomen. Nog triester is de reden voor de split; de band kan niet meer leven van de optredens en albumverkoop.

Dit laatste album lijkt het meest representatieve werk van alle verschillende schakeringen binnen het werk van Grandaddy. Jeez Louise en Summer… It’s Gone zouden niet hebben misstaan op het meesterlijke debuut; het mistroostige Guide Down Denied had zo op The Sophtware Slump kunnen staan, en de daaropvolgende vrolijke pop van Elevate Myself en Skateboarding Saves Me Twice lijken uit de Sumday-periode te komen. Het betreft hier echter geen verzameling van restjes maar gloednieuw materiaal.

Lees de hele recensie op Muziekagenda.nl

Grandaddy - Just Like The Fambly Cat
2006, V2 Records