16.10.06

Volle kroegen tijdens Popronde 2006

De Utrechtse binnenstad was vrijdag voor de vijfde keer standplaats voor het rondreizende festival De Popronde. Een initiatief waarbij bands eens buiten de eigen regio kunnen optreden, om zich voor een nieuw publiek te kunnen bewijzen.

Van de ruim dertig bands speelden er slechts twee een echte thuiswedstrijd; Lilian Hak en Mr. Love and the Stallions, dat zich door de organisatie heel gewiekst als Arnhemse band liet boeken. Fotografen Martijn Zuidweg en Els Oostveen pakten de fiets en trokken van café naar kroeg.

De organisatie heeft geleerd van de vorige nogal chaotische aflevering, toen veel bands het festival niet serieus leken te nemen en een hoop optredens te laat begonnen. Dat de kalender vrijdag de dertiende aangeeft, maakt niet uit: alles gaat grotendeels gesmeerd. De bands zijn vanavond op het hart gedrukt om minstens twee uur van tevoren aanwezig te zijn en de vele vrijwilligers in de rode Popronde-shirts weten vrijwel overal alles op rolletjes te laten verlopen. Het tijdschema in de programmaboekjes blijft zodoende de hele avond betrouwbaar.

Check het fotoverslag op 3voor12/Utrecht

(foto Hasselhoff: Martijn Zuidweg)