11.3.06

Paulusma geeft gloedvolle uitvoering van donker solo-debuut

Paulusma & Mullhouse (support)
9 maart, Ekko

Het Groningse Mullhouse mag vanavond de het spits afbijten in een redelijk volle EKKO. Ofschoon de bandleden zelf met namen als Tom Waits en Nick Cave schermen voor het beschrijven van hun donkere nachtclubmuziek, doet de kruising van americana en bluesrock (met slidegitaar plus jaren zeventig-orgeltje) eerder denken aan een stevigere variant op streekgenoten LPG.
Het normaal gesloten rolluik tussen zaal en kleedkamer is nu omhoog, en eronder leunen de mannen van Paulusma naar buiten, goedkeurend toekijkend op hun voorprogramma.

Met de redelijke schare Daryll Ann-fans in de zaal vanavond, zou je haast denken dat de groep weer bij elkaar is. Deze gedachte is niet geheel onjuist als je je bedenkt dat vier van de zes mannen op het podium ooit deel uit hebben gemaakt van de beroemde band uit de Excelsior-stal, waaruit nu ook Paulusma is vertrokken. Zou het eerste nummer van de set daarom symbolisch zijn? ‘Everything Must Go’ is een b-kantje dat werd uitgebracht ten tijde van Daryll-Ann’s zwanenzang ‘Don’t Stop’.

Lees de hele recensie op 3VOOR12/Utrecht

(foto: Martijn Zuidweg)

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

foei, het is hét spits! Leuk stukje! :)

2:16 p.m.  
Blogger toolhead said...

dank je, zal het ook doorgeven aan de eindredactie van 3voor12/utrecht waar ik het weer van heb teruggekopieerd. :)

5:03 p.m.  

Een reactie posten

<< Home