14.8.06

Gail of God en XMH overtuigen op Underground Showcase

Nederland kent een keur aan bands in de gothic scene en verwante genres, die niet altijd een podium hebben om zich live aan het publiek te presenteren. Muziekblad Fret loste dat vorig jaar op met een Underground Stage in EKKO.

Dit jaar biedt Summer Darkness, alhoewel niet meer onder de vlag van het magazine, op de slotdag opnieuw ruimte aan bands die op het punt van doorbreken staan. Misschien zien we er volgend jaar wel een paar terug op het affiche, en wie weet zelfs een paar plekjes hoger en in een groter lettertype.

Gail of God lijkt dat vanmiddag vooralsnog het meest te verdienen. Mag ook wel eens, als je al bijna twintig jaar bezig bent. Het laatste album 'Severed' (2003) mocht al positieve recensies in Aardschok en andere magazines voor het harde werk ontvangen.

Ook live is het dik voor elkaar wat de Limburgers de bezoekers in EKKO voorschotelen: groovende industrial met beats waarop het goed bewegen is. Misschien dat de bescheiden podiumpresentatie een echte doorbraak in de weg heeft gestaan? Iets meer aandacht voor imago en uitstraling en niets zou Gail of God een definitieve doorbraak in de weg moeten staan.

Lees de hele recensie op 3voor12/utrecht, meer Summer Darkness in het speciale dossier.

Check hier de officiƫle festivalsite.

(foto: Anna van Kooij)