11.11.05

Utrechtse bands eren Herman van Veen in Tivoli

Dinsdag was het zover, de cd-presentatie van 'We Hebben Maar Een Paar Minuten Tijd- Een Hommage aan Herman van Veen'; leverde een avondvullend programma op in de Utrechtse poptempel Tivoli.


Een trotse Herman met hommage-cd (foto: Anna van Kooij)

Ondergetekende kreeg af en toe een glimp mee vanuit de coulissen. Bijvoorbeeld op de momenten dat de artiesten zelf de weg van of naar de kleedkamers en het podium wisten, of als er geen cd's werden verkocht of weggegeven aan de artiesten - en coryfeeën als Mart Smeets, die een air om zich heen had dat de hele garderobe vulde. Op die momenten dat ik achter het podium de zaal inkeek en een strak Van Katoen de zaal plat zag spelen in een boven verwachting uitverkocht Tivoli, wist ik dat de avond al geslaagd was.

Al was het in de foyer ook aardig, we werden daar onderhouden door RTV-Utrecht icoon Marijke - 'Er zit niet alleen maar botox in het hoofdje!' - Helwegen. Voor de rest bestond mijn avond vooral uit het bewaken van de backstagedeur voor de artiesten, en het uitlenen van pennen aan de handtekeningenjagers.

Check het foto-verslag op 3voor12/utrecht
Beluister hier de opnamen van de avond