20.5.05

Billy Corgan's "eerste" solo-album stelt niet teleur

Billy Corgan - TheFutureEmbrace

Volgens Billy Corgan zelf is zijn eerste officiële solo-album (over dat "eerste" valt natuurlijk te discussiëren) het resultaat van het verlangen om zich muzikaal te blijven ontwikkelen en niet te blijven hangen in het verleden. Toch ontkom je er niet aan om te gaan vergelijken als iemand zo’n groot stempel heeft gedrukt op de hedendaagse rockmuziek. Al was het maar omdat Corgan weer gebruik maakt van dezelfde producers die destijds verantwoordelijk waren voor het geluid van de Smashing Pumpkins (en Zwan): Alan Moulder, Bjorn Thorsrud en Bon Harris.

De eerste single Walking Shade, de bijbehorende clip en het andere al vrijgegeven artwork doen sterk denken aan de laatste twee albums van de Pumpkins en een band waarmee Alan Moulder al eerder werkte: The Cure. Daarmee is de cirkel weer rond, want goede vriend Robert Smith is op Corgan’s album te horen als achtergrondzanger bij To Love Somebody (jawel, dat nummer van de Beegees). Andere oude bekenden zijn Jimmy Chamberlin die op één nummer (DIA) mee drumt en ex-Filter leden Brian Liesegang and Matt Walker.

TheFutureEmbrace kent met twaalf liedjes in drie kwartier minder zwakker momenten dan de laatste albums van Corgan’s vorige groepen, al zijn er toch wat minpunten zoals eerdergenoemde cover en de opener van de plaat, All Things Change. Daar staat erg veel goeds tegenover, want zoals die sterke single zijn er nog wel een paar te vinden op TheFutureEmbrace. Hopelijk kan Billy dit niveau vast blijven houden voor de albums die ongetwijfeld zullen volgen.

link: Billy Corgan

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik vind het niet eerlijk, ik wil hem ook luisteren :)

9:43 p.m.  

Een reactie posten

<< Home