15.6.05

Dinosaur JR en het favoriete voorprogramma voor Paradiso en Melkweg

Dinosaur JR & Modey Lemon (support)
14 juni, Paradiso Amsterdam

Concerten en eten, vaak low budget en gehaast omdat je weinig tijd hebt tot aanvang van het optreden. Als je in Amsterdam net iets meer te besteden hebt dan voor een snackbar, kun je de Burger King links laten liggen en verder de Korte Leidse Dwarsstraat inlopen. Links en rechts eetcafé na steakhouse, vooral Italiaans, Argentijns, Indiaas, Thais en... Sherpa. Sinds dit jaar is dit Nepalees-Tibetaanse restaurant het favoriete voorprogramma voor het merendeel van het gezelschap waarmee ik Paradiso of de Melkweg bezoek.

De kaart heeft raakvlakken met wat je in een gemiddeld Indiaas restaurant kan bestellen - de Nepalese kant - en Tibettaanse gerechten die eerder Italiaans aandoen (zoals piza en gevulde deeghapjes), maar dan met andere kruiden. Tel daar een gezellig interieur, aardige bediening (Engelstalig) en betaalbaarheid (rond de 10 euro per hoofdgerecht) bij op en je komt vaak terug. Gisteren vlak voor Dinosaur JR was het de vierde keer dit jaar en waren we met twee personen nog geen 32 euro kwijt (inclusief één gedeeld voorgerecht en elk twee biertjes).

Binnen in Paradiso weer voor het middenbalkon gekozen, echt een perfecte plek qua beeld en geluid (en soms best fijn als je kan zitten in plaats van staan). Het concert van Dinosaur JR was vooral erg hard, blij dat ik oordoppen mee had. Inhoudelijk ken ik de band niet goed genoeg, vandaar een paar verwijzingen naar recensies van de mensen die vanavond met mij mee waren:
- het verhaal van Henk op zijn eigen weblog;
- de recensie van Jorisz op Mental Foss en op zijn weblog
- de recensie van OOR

Voorlopig even aan het eind van de hausse aan concerten in Amsterdam, de volgende keer Leidseplein is nog een maand weg. Dikke kans dat we van te voren weer langs Sherpa gaan!