6.9.05

gedreven Madrugada laat Tivoli smeken om 2e toegift

Madrugada - 4 september, Tivoli

Ondanks het matig ontvangen The Deep End lijkt Madrugada momenteel populairder dan ooit; in mei van dit jaar deed de band al de Melkweg aan (zie dit verslag), tussen 19 en 21 November komt de band nog eens drie keer terug naar ons land (respectievelijk Eindhoven, Haarlem en Groningen) en zondag deed de band een uitverkocht Tivoli aan.

De Noren beginnen op precies dezelfde manier als in de Melkweg: Stories From The Streets, On Your Side en Running Out Of Time. Ook de rest van de set lijkt behoorlijk op die van half mei, al is de band vanavond veel meer gedreven en krijgen we vanavond ook nog een nieuw (maar niet echt overdonderend) nummer: You Better Leave.

Net als in de Melkweg hoopte ik op veel ouder werk, maar de verhouding is net als toen nogal scheef; vooral de laatste twee platen komen aan bod. Aan de ene kant misschien juist goed omdat die hardere nieuwe nummers in een zaal als Tivoli veel beter overeind blijven en de band hier toch mee overtuigt, aan de andere kant zijn het toch nummers als Step Into This Room en Only When You're Gone waar ik echt kippenvel van krijg.

Toch stoort dit gemis aan ouder werk niet: vooral de tweede helft van het concert lijkt de band (aangevuld met een violiste!) pas echt goed op gang te komen - door de enthousiaste respons vanuit de zaal? Het is in ieder geval tekenend hoe hard er om een tweede toegift wordt geroepen, met hard gefluit en boe geroep tot gevolg als de lichten aangaan en de DJ een plaatje oplegt. Maar dan gaan de lichten weer uit en komt de band nog eens terug, voor een schitterende uitvoering van Slow Builder.

November vind ik iets te kort dag voor een volgende keer: hopelijk zijn er volgend jaar weer. In de tussentijd leg ik nog eens Industrial Silence en The Nightly Disease op.

Recensie op 3voor12/utrecht

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ken alleen het prachtige 'Majesty'.
Welke CD kan je me aanraden?

3:18 p.m.  
Blogger toolhead said...

elke cd heeft goeie nummers, maar de eerste twee (Industrial Silence en The Nightly Disease) zijn van begin tot eind het sterkst. Daarna Grit en daarna het meest recente album The Deep End.
Het debuut Industrial Silence is bij Plato voor mid-price verkrijgbaar.

5:10 p.m.  

Een reactie posten

<< Home