15.10.05

Taxi To The Ocean - Taxi To The Ocean

Indrukwekkend album van eigen bodem

Dit Utrechtse vijftal bestaat al meer dan tien jaar maar heeft nu pas haar tweede officiële cd uit. In de tijd daarvoor evolueerde de band van een kruising tussen Couting Crows en Smashing Pumpkins (op de eerste releases) naar de late Motorpsycho (op het officiële debuut Sunday Longplay).

Behalve de muziek is ook de werkwijze en hoge productiviteit van Motorpsycho iets dat de mannen van Taxi aanspreekt; net een nieuw album uit en al weer genoeg ideetjes hebben voor een opvolger.

Voorlopig is er echter dit gelijknamige album, waarbij af en toe electro als nieuw ingrediënt is toegevoegd dat toch wel even wennen is. Vergeleken met Sunday Longplay is het geluid een stuk voller geworden, en rockt de band een stuk harder. Ook productioneel is het met sprongen vooruitgegaan, een knappe prestatie gezien dat de band dat in eigen hand heeft gehouden. Muzikaal zijn er nog steeds raakvlakken met Motorpsycho, maar qua gitaargeluid kan je ook aan Radiohead denken ten tijde van OK Computer.

Echt zwakke broeders zitten er niet tussen op dit album, maar uitschieters naar boven wel: I Live At Home, dat bluesy begint en via allerlei wendingen meer gaat rocken en in een geluidstrip eindigt; het soulvolle Hold On To Me, waarbij de strijkers het nog steeds hoogzomer doen lijken en het weer totaal anders klinkende All Falls Down, met afwisselend toetsen en gitaren en dat uiteindelijk tot een volle climax komt. Wel een beetje jammer van de hidden track na een kwartier stilte, dat was meteen na het vorige nummer een prima afsluiter geweest.

Taxi To The Ocean is een album dat absoluut meerdere draaibeurten nodig heeft, maar dan krijg je ook wat. Ik ben benieuwd waar deze band over tien jaar staat en hoeveel albums ze dan hebben, hopelijk kunnen we dan nog steeds of met nog meer recht spreken van een Nederlandse Motorpsycho.

Taxi To The Ocean - Taxi To The Ocean
2005, Munich Records
www.taxitotheocean.nl

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Zit net naar deze plaat te luisteren op 3voor12 en het klinkt lekker afwisselend. Sommige nummers zijn wel een beetje aan de (te) lange kant voor mijn gevoel.

10:22 p.m.  
Blogger toolhead said...

Ja, sommige nummers wel misschien. Maar dat rijtje 8 t/m 10 vind ik echt prachtig.

12:03 p.m.  

Een reactie posten

<< Home