22.9.05

Emma Peel - Microgynon Girl

Emma Peel is vernoemd naar het personage uit tv-serie De Wrekers, waarin ze in de jaren ’60 furore maakte als de vrouwelijke tegenhanger van James Bond. Naast het titelloze debuut zou je deze band kunnen kennen van de muziek uit de verfilming van De Passievrucht.

Thematisch lijken de film en het nieuwe album meer raakvlakken te hebben: Microgynon is een type anticonceptiepil en staat volgens de band symbool voor de vrije en onafhankelijke levensstijl die uiteindelijk uitdraait op eenzaamheid; een thema dat ook visueel wordt uitgedragen via 28 fotoseries van verschillende vrouwen en meisjes van alle leeftijden – te zien op exposities en op de website van de band.

Muzikaal is Emma Peel opgeschoven van een prominent geproduceerd debuut naar een live ingespeeld album zonder veel opsmuk. Met hulp van Frans Hagenaars kwam de band tot een balans tussen catchy gitaarpop en meer lo-fi liedjes, zoals het prachtige Rain met een prominente rol voor de stem van de zangeres, die warmer en gloedvoller klinkt dan op de vorige plaat. Dat abrupte einde van het laatste nummer is trouwens geen beschadiging op je cd; er is gewoon de schaar in het nummer gezet.

Emma Peel - Microgynon Girl
2005, Triple S records
www.emmapeel.nl