20.7.05

Madness: iets te hoog Jiskefet gehalte

Madness: The Dangermen Sessions
19 juli, Melkweg


De hausse aan recente reunie-concerten kende een paar uitschieters naar boven (Gang of Four, Dinosaur Jr, Pixies) en naar beneden (Television). Het concert van Madness viel er een beetje tussen in: het was niet echt slecht, eerder vermakelijk. Zanger tegen meisje in het publiek: 'last time we were here, you weren't even born!'. Twintig jaar geleden speelde de band naar eigen zeggen voor op tafels liggende hippies. Vanavond voelde ik me op een themafeest zonder de gewenste dresscode: vooral mensen met geblokte kleding, kistjes, hoedjes en andere accesoires die je met ska associeert.

Het optreden van vanavond stond in het teken van het nieuwe album The Dangermen Sessions: een plaat met covers waaronder Lola (The Kinks), The Israelites (Desmond Dekker) en zelfs You Keep Me Hanging On (Supremes). In krap anderhalf uur kwam die hele plaat voorbij, aangevuld met een paar oude hits van hun debuutalbum: One Step Beyond, Madness en Nightboat to Cairo.

Het waren vooral die oudere hits die voor feest in de zaal zorgden, en daarom was het jammer dat het publiek voor het dure kaartje (30 euro) er daar niet nog meer van kreeg. Die prijs in combinatie met het ontbreken van Baggy Trousers en Our House, de veel te volle Melkweg en de iets te losse presentatie - het leek echt op Jiskefet dat Madness nadoet - lieten de balans nu doorslaan naar "tegenvaller". Aanstaande zaterdag het derde ouwelullen optreden in acht dagen: Peter Murphy (Bauhaus). Hopelijk niet de derde tegenvaller...

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Oei, television. Op Dour even bij in slaap gevallen. Totdat iemand me wekte om ergens anders heen te gaan. Meisje bleef er anderhalf uur bij kijken en 'begon maar wat te bewegen omdat ze bang was dat ze zich anders wel heel erg zou vervelen'. Nee, niet best!

11:44 p.m.  

Een reactie posten

<< Home